Altea - tempomat - nezapina

Napísať odpoveď
lacika
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 11 Mar 2011, 21:08
Auto: Altea ('04-)
Pohlavie: Muž
Okres: KS - Košice-okolie

Altea - tempomat - nezapina

Príspevok od používateľa lacika »

Tempomat nefunguje tak ako ma.Stava sa mi,ze sa zapne az na 10-ti krat alebo vobec.Ma s tym niekto skusenost ako tuto vadu odstranit :?:
Apropo ako je to skontrolkou zapnuteho tempomatu,lebo v servise mi bolo povedane ze pri tejto vybave (Stylance)to nie je aktivovane. :8:
Používateľov profilový obrázok
ROBOT
Člen SEAT Fórum lvl. 4
Člen SEAT Fórum lvl. 4
Príspevky: 1577
Dátum registrácie: 18 Jan 2010, 18:52
Auto: Leon 1P ('05-13)
Pohlavie: Muž
Okres: KE - Košice
Bydlisko: Košice
Kontaktovať používateľa:

Re: Altea - tempomat - nezapina

Príspevok od používateľa ROBOT »

probemy tempomatu s pri tomot modele bezne, konstrukcna vada, je niekedy mozne ju orpavit ale lepsia je vymena za novu s vylepsenym vnutrom kde sa chyba neopakuje ..
SEAT LEON ST 1.2 TSI 81 kW viac o aute : http://www.idtonline.sk/projekty/seat-leon-st-12-tsi/" onclick="window.open(this.href);return false;
kontakt : idt@netkosice.sk, 0905515052
http://www.idtonline.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
chiptuning a diagnostika
Používateľov profilový obrázok
creativ
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Príspevky: 173
Dátum registrácie: 28 Jan 2010, 11:31
Auto: Mii
Pohlavie: Muž
Okres: TV - Trebišov

Re: Altea - tempomat - nezapina

Príspevok od používateľa creativ »

mal som taký podobný problém. tempomat sa vypínal počas jazdy. bolo to riešené na záruku. najlepšia je výmena..
Creativ
Používateľov profilový obrázok
santons
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 16 Jan 2012, 21:47
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: TT - Trnava

Re: Altea - tempomat - nezapina

Príspevok od používateľa santons »

Na mojej Altee XL, r.v.2012, kde je, predpokladam, namontovany novsi (aj ked v sucasnosti bude uz asi novsi) typ tempomatu, sa mi uz zopar krat stalo, ze po zapnuti tempomatu zacalo auto namiesto stabilizovania rychlosti zrazu zrychlovat. Chvilu som ho nechal, ci sa nakoniec nejako nezastabilizuje, ale ked to pokracovalo, v kratkom slede som ho vypol a hned znova zapol (bol to taky dvojtuk) a rychlost uz potom v pohode drzal. Stalo sa mi to zatial fakt len par krat a nijako ma to neobmedzovalo (tempomat pouzivam dost casto), pricom zatial mi to pripadalo skor ako nejaka nedokonalost systemu, nez ako porucha... takze neviem...
Ma s tym niekto podobne skusenosti? Mam to reklamovat alebo to nechat tak (za predpokladu, ze sa to nebude zhorsovat)?
Seat Altea XL 1.4TSI Style, 92 kW, 2012
onakvee
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 30 Nov 2011, 17:16
Auto: Altea ('04-)
Pohlavie: Muž
Okres: DE - Nemecko

Re: Altea - tempomat - nezapina

Príspevok od používateľa onakvee »

Zalezi aj od toho aky mas tempomat ci packa alebo uz na volante a aj ako ho zapinas alebo vypinas.

Su dve moznosti: 1. tempomat zapinas a vypinas cez prepinac hore na packe ON/OFF, pripadne potom doladujes rychlost
2. tempomat je zapnuty stale na ON, ale aktivuje sa az potlacenim koliskoveho tlacitka na zvysovanie alebo znizovanie rychlost +/- a deaktivuje sa stlacenim spojky alebo brzdy

Tempomat si dokaze zapamatat poslednu navolenu rychlost. Priklad idem 100 km/h a zapnem tempomat (alebo si pridam plyn cez kolisku +/-). Ked pribrzdim, preradim a pod., tak sa mi tempomat dektivuje ale nevypne....pri dajme tomu 80km/h ho opat koliskou +/- aktivujem a on uz si sam prida na poslenu navolenu rychlost na predchadzajucih 100km/h. Ak sa vypne uplne na OFF, tak by sa posledna navolena rychlost mala zmazat. Mne to funguje takto.

Ak ti auto zacne zrychlovat aj ked je tempomat vypnuty na OFF a zapnes na ON...bude tam asi chyba.

EDIT:

Ja mam obe packy znacky MEYLE a zatial spokojnost (cena myslim 60 €), inak urcite sa na nete da najst presny navod (myslim, ze na vw fore cz alebo sk) ako postupovat pri takejto zavade. Myslim, ze jedny verzie paciek sa dali opravit vycistenim alebo sa mi mari vypodlozenim mikrospinaca pripadne plosneho spoja aby mal lepsi kontakt.
Altea 1,9 TDI PD
Leon 1P 1,6 MPI
Touran 1,9 TDI PD
Polo 9N 1,2 12V do času
Fabia 1,9 SDI do času
buro 252
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 05 Apr 2019, 19:39
Auto: Altea ('04-)
Pohlavie: Muž
Okres: PB - Považská Bystrica

Re: Altea - tempomat - nezapina

Príspevok od používateľa buro 252 »

Zdravím chlapi mam Seat Altea 2005 benzin 1,6 Mpi a mam tam namontovany packovy tempomat s vypinacom onn off +,- a vobec mi nefunguje .Ako a kde by som to mohol dat skontrolovat popripade overit.Ďakujem za rady.
Napísať odpoveď

Návrat na "Elektrika"