Kodovanie - tazne

Napísať odpoveď
SPAKO
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11 Jún 2016, 07:45
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: CA - Čadca

Kodovanie - tazne

Príspevok od užívateľa SPAKO » 18 Jún 2019, 19:49

Mam Alteu XL 2008 a 30 bytovu jednotku.
A teraz na vas VELKA prosba.
Montaz jednotky tazneho prebehla bez problemov, ale nemozem prist na to preco mi na diagnostike vyhadzuje chybu v komfortke 01517. Teraz to upresnim.
Vsetko prakticky funguje bez problemov. Po zapojeni vozika odpoji cuvacie senzory, odpoji aj hmlovku na aute a hmlovka ide len na voziku ako ma, vsetky svetla na voziku funguju a samozrejme aj oznamovanie vypalenej ziarovky vozika ukazuje na maxiku. Ale ak vypnem motor a necham kluc v zapalovani tak sa cyklicky cca za 15 sekund rozvietia na voziku pozicne svetla na cca 3 sekundy a stale sa to opakuje. Vtedy aj vyhodi chybu na diagnostike v komfortke. Ak ale vypnem motor a vyberiem kluc a zasa nastartujem alebo dam kluc do pozicie II tak chybu nenapise. Len ked je kluc v nulovej polohe. VIS pise hluposti o zlom kodovani jednotky 03 ABS. V ABS sa da nastavit len stabilizacia vozika a ani to nema na to vplyv. Gateway je nakodovane.

Myslel som ze mam zle napajanie jednotky tazneho, ze som sa nahodou sekol a plusko som dal na +15tku. Vtedy by to davalo ako taky zmysel. Ale je to priamo na +30tku, cize je stale napajana.

Toto mi hlava nebere. Uz to riesim skoro rok. Napada vas nieco?

Tu prikladam link na obrazky z VCDS a VIS

www.portynet.sk/vcdstazne.jpg

www.portynet.sk/vistazne.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Hawkeye
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 23 Sep 2013, 23:02
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: SC - Senec

Re: Kodovanie - tazne

Príspevok od užívateľa Hawkeye » 23 Jún 2019, 05:17

aku jednotku rozpoznania si namontoval 8P0 alebo 1K0 a aky sw ? a daj kodovanie BSG to 30byte

SPAKO
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11 Jún 2016, 07:45
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: CA - Čadca

Re: Kodovanie - tazne

Príspevok od užívateľa SPAKO » 23 Jún 2019, 13:30

Jednotka privesu je od SVC Nachod presny typ je VW-116-D1

Je to ako original 1K0 907 383 F (System: Towbar module H09 0100). Na vcds to aj takto ukazuje. Da sa na nej kodovat svorka 30 (pin9) a zem kde mam nastavene 01 zbytok sveta. Takze mam nakodovane 0100000100000000.

BSG je 3C0 937 049 AJ, System Bordnetz-SG H54 2202.

Kodovanie je
F1880F2700041000431800000000000000117F073C40000C000000000000

SPAKO
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11 Jún 2016, 07:45
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: CA - Čadca

Re: Kodovanie - tazne

Príspevok od užívateľa SPAKO » 12 Júl 2019, 16:43

Nikto nevie?

Užívateľov profilový obrázok
Hawkeye
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 23 Sep 2013, 23:02
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: SC - Senec

Re: Kodovanie - tazne

Príspevok od užívateľa Hawkeye » 09 Aug 2019, 02:29

Prve co mi prislo divne kto prisiel na to ze tato jednotka funguje s BSG? a namontoval ju do vozidla.
Preto si dostal otazku ze aku jednotku mas pouzitu .
Priznam sa este som nevidel tuto jednotku v kombinacii s BSG len s BCM.
Mozno nizsi sw ano ale index F sw 100 nie.
Za mna skus kodovanie 4100000100000000
alebo 010D000100000000
alebo 410D000100000000
Ak ani toto nepomoze , nahradit jednotku 1K0907383F za 1K0907383,8P0907383 ta je urcena k montazi k BSG.

P.S ak uz som venoval trochu casu pls aspon napis odozvu.

D.

SPAKO
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11 Jún 2016, 07:45
Auto: Altea XL ('06-)
Pohlavie: Muž
Okres: CA - Čadca

Re: Kodovanie - tazne

Príspevok od užívateľa SPAKO » 05 Sep 2019, 19:25

Takze konecne som sa dostal k diagnostike. Vyskusal som obi dve kodovanie ktore si mi napisal, ale bez uspechu. Chybu v komfortke stale vyhodi pri vypnutom zapalovani a ponechanom kluci v spinacke. Aj tak je divne ze to vyhodi chybu na komfortke, ked sa tam nic nekoduje. Jedine co som zistil ze tuto chybu v komfortke vyhodi aj ked nieje pripojeny vozik. Vsetko je ok ak deaktivujem jednotku tazneho a odpojim od canu. Alebo ked to necham tak, ale musim vybrat kluc zo zapalovania pripadne otocim klucom do druhej polohy, cize do polohy pred startom. Ked je nastartovane tak tiez je to ok.
Ja na to uz kaslem, len by som rad vedel ako to vlastne funguje ked sa to prdi do komfortky. Este ma napadlo ci to nerobi neoriginalne autoradio ktore tam teraz mam. Sice jednotka autoradia simuluje po cane ako original autoradio, ale moze mu chybat info o pripojeni taznej jednotky. Myslim ze original radio tuto funkciu na displeji ukazuje pripojenie tazneho.

Aj tak diky za pomoc.

Napísať odpoveď

Návrat na "Elektrika"