digital cluster

rv. 2013+
spider212
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 24 Okt 2021, 15:24
Pohlavie: Muž
Okres: BB - Banská Bystrica

digital cluster

Príspevok od používateľa spider212 »

Ahojte, mam moznost kupit novy Seat Leon ST FR, ma super vybavu ale jedna sa o rocnik 2020.
Problem je ze digitalna palubovka ma len 3 zobrazenia. Avsak veriza 2021 ma uz 4 zobrazenia.
Moja otazka znie ci je mozne v seate mi to aktulizovat a dohrat chybajucu grafiku. Dakujem pekne.

Jedna sa mi o tento. veriza 2020 ho nema.

Obrázok
jackdaws
Člen SEAT Fórum lvl.1
Člen SEAT Fórum lvl.1
Príspevky: 57
Dátum registrácie: 29 Nov 2019, 20:50
Auto: Leon 5F ('13-)
Okres: Iné / Other

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa jackdaws »

zaujimave mam 2019 a mam tam aj tennto mod, + doplneny cupra mod s velkym otackomerom a ukazovatelom zatazenia ...

ake 3 tam teda mas ?
Leon ST Xcellence , Full Digital Cockpit, páčky radenia pod volantom, čierny strop, 2,0 TDi 150k, DSG DS7, ACC,
Používateľov profilový obrázok
1soda
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Príspevky: 11301
Dátum registrácie: 19 Apr 2009, 18:26
Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
Pohlavie: Muž
Okres: BA - Bratislava

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa 1soda »

gti 7 ma len jedno zobrazenie + mapa
spider212
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 24 Okt 2021, 15:24
Pohlavie: Muž
Okres: BB - Banská Bystrica

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa spider212 »

na 2020 modely su len tieto 3
nechapem ako to ze niekto to ma a niekto nie. Mozno to vyriesi ten software uprade.
Mate navod ako to aktualizovat alebo sa to vsetko robi uz automaticky? na SEAT stranke som nasiel len na stiahnutie mapy. nic viac.

DALSIA VEC. ked som si pozeral porovnavacku model 2020 a 2021 tak sa mi zdal ten oinfotaiment aj mapy ovela plynulejsie. tiez je to len software update alebo sa montuje uz lepsi HW do toho?


Obrázok

Obrázok


Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Ivan Ryban
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Príspevky: 162
Dátum registrácie: 28 Nov 2013, 23:29
Auto: Altea FreeTrack ('07-)
Pohlavie: Muž
Okres: DT - Detva

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa Ivan Ryban »

mne túto požiadavku vyriešilo OBD11, snáď pomôže aj Tebe..

kde si našiel na stiahnutie mapy?
spider212
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 24 Okt 2021, 15:24
Pohlavie: Muž
Okres: BB - Banská Bystrica

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa spider212 »

prepac co je to oznacenie co si poslal tak je diagnostika. ta mi asi nenahra nove zibrazenie budikov. ci?
mapy su na oficialnej stranke seatu
Používateľov profilový obrázok
Ivan Ryban
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Príspevky: 162
Dátum registrácie: 28 Nov 2013, 23:29
Auto: Altea FreeTrack ('07-)
Pohlavie: Muž
Okres: DT - Detva

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa Ivan Ryban »

Nemysli si, že VW používa nejaký supermoderný informačný systém, kde si môžeš namodulovať výzor dashboardu.. všetko to beží na starých počítačových platformách, je to všetko iba jeden systém, opakujem jeden systém pre celú škálu áut, kde si pomocou áno/nie nastavíš, či más SEAT, VW, R, FR alebo 4x4 atď. prípadne iba áno/nie či ti má zobrazovať tú a tú obrazovku. Na Tarracu 2019 som mal zakázané zobrazovanie FR dashboardu, iba som ho povolil a už si ho môžem prepnúť.

Mapy som našiel, diky.
Používateľov profilový obrázok
1soda
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Príspevky: 11301
Dátum registrácie: 19 Apr 2009, 18:26
Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
Pohlavie: Muž
Okres: BA - Bratislava

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa 1soda »

Nemas pravdu..... je to podobne,ale kazde to auto ma iny soft a vela krat aj samotne modely maju ine softy a vela krat aj samotne HW su aj ked na oko rovnake ,vela krat mozu byt od uplne inej firmy . Pre VW to moze robit niekolko dodavatelov ,ja som sa stretol s dvoma znackami ,cize iny HW,iny soft . Tiez rovnake motory mavaju uplne ine RJ ,od uplne inych vyrobcov,ci od rovnakych,ale iny model .

Takze nemozes si pozaklikavat vzdy vsetko. Mozes zakliknut len to,co v dany rok pri rovnajek znacke komponentu bolo v inej vybave.

Uz len obycajny sport monitor ak nemas z fabriky ,je viacmenej nemozne ho zakliknut v niektorych autach . Musis flashnut cely soft nanovo,cize v radiu prepalit vsetko ,je tam konkretne 52 programov pri mojom GTI 7 2017 245 performance.

A ano,obdeleven je fajn hracka,ale nedokaze zazraky. Vela krat uplne rovnake auta maju uplne ine moznosti ,staci iny rok,ina vybava z fabriky. Mam to odskusane asi na 25 autach aktualne .
Používateľov profilový obrázok
Ivan Ryban
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Príspevky: 162
Dátum registrácie: 28 Nov 2013, 23:29
Auto: Altea FreeTrack ('07-)
Pohlavie: Muž
Okres: DT - Detva

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa Ivan Ryban »

Tak som to myslel, len sa mi to nechcelo rozpisovat, samozrejme, že to nie je všetko jedno, diky za upresnenie soda :)

Ale napriklad Tarraco malo FR dash uz v roku 2019, ale do vybav sa zacal vyrobcom zaklikavat az v roku 2021 ked vyslo vo verzii FR. Teda najpravdepodobnejsie aj na Leone budeš mať možnosť si ho povoliť, ak už je v inej výbave toho istého auta, alebo ho niekedy plánujú a zahrnuli ho tam na začiatku. Ale na 100% zistíš, až keď to tam pichneš a pozreš sa. Kvôli jednej obrazovke by asi málokto išiel do flashovania RJ softvérom z iného auta..
Používateľov profilový obrázok
1soda
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Príspevky: 11301
Dátum registrácie: 19 Apr 2009, 18:26
Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
Pohlavie: Muž
Okres: BA - Bratislava

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa 1soda »

mne na gti nefungoval sport monitor ....chcel som to pre lepsie zistenie stavu oleja ,teploty ,pri jazdeni....a kamos mi musel flashnut cele radio nanovo....nastastie keby som siel do VW na upgrade softu ,by mi to nechalo novsiu verziu ,ale zmazalo vsetky funkcie ....
spider212
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 24 Okt 2021, 15:24
Pohlavie: Muž
Okres: BB - Banská Bystrica

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa spider212 »

no s autom som sa uz ako tak zoznamil ale stale nemam znacky :D
E-sim nemam uz aktivnu a preto sa snazim aktualizovat auto cez wifi a nedari sa vobec. Pise ze som online ale aktualizovat nechce. Problem je aj to ze auto par mesiacov stalo a baterku mam vybitu totalne. Preto to nemozem robit v garazi len tak.
Ide to vobez cez wifi FW aktualizovat alebo musim mat zaplatene E-sim?

Dakujem

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
1soda
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Príspevky: 11301
Dátum registrácie: 19 Apr 2009, 18:26
Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
Pohlavie: Muž
Okres: BA - Bratislava

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa 1soda »

Aktualizovat mam dojem to ide len aj mas aktualizaciu na karte ....musel by som zistit. Ale s vybitou baterkou budes mat tolko chyb v systeme,ze nic neaktualizuj radsej ani
spider212
Registrovaný člen SEAT Fórum
Registrovaný člen SEAT Fórum
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 24 Okt 2021, 15:24
Pohlavie: Muž
Okres: BB - Banská Bystrica

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa spider212 »

asi si zaplatim tu e-sim na rok ale cena je dost vysoka :/
Používateľov profilový obrázok
1soda
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
Príspevky: 11301
Dátum registrácie: 19 Apr 2009, 18:26
Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
Pohlavie: Muž
Okres: BA - Bratislava

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa 1soda »

esim nieje podla mna primarne urcena na update ....tiez ti updtate nemusi pomoct s vecami,ktore dufas.

vynatok z textu seat :

Nový SEAT Arona integruje aj systém SEAT CONNECT so zabudovanou kartou eSIM, podporujúcou funkciu eCall, ktorá automaticky nadviaže spojenie so záchranným dispečingom ak sa pri nehode nafúknu airbagy. Súčasne systém zašle do centrály údaje o vozidle ako poloha, model, farba a počet osôb vo vozidle, aby mohla byť pomoc poskytnutá rýchlo a efektívne. Systém okrem toho umožňuje aj manuálne volanie záchranného dispečingu alebo asistenčnej služby.

Zabudovaná karta eSIM umožňuje aj dosiahnuť služby SEAT prostredníctvom tlačidla "súkromný hovor" a to v materskom jazyku vodiča, bez ohľadu na to, na ktorom mieste v Európe sa vozidlo práve nachádza. Služby SEAT CONNECT výrobca poskytuje prvý rok bezplatne, bez ohľadu na verziu vozidla.

Okrem toho aplikácia SEAT CONNECT App otvára svet celkom nových možností prístupom k službám diaľkového ovládania. Aplikáciu si vodič môže nahrať do svojho smartfónu alebo iného koncového zariadenia a z neho na diaľku pohodlne kontrolovať rozličné funkcie vozidla.

Užívateľ má na diaľku prístup k dátam vozidla: prevádzkovým údajom, polohe zaparkovaného vozidla, stave vozidla - t.j. zamknutie a osvetlenie, môže nastaviť upozornenie pri prekročení rýchlosti alebo upozornenie pri opustení oblasti ak vozidlo požičal inej osobe. Okrem toho má notifikáciu o spustení alarmu a na diaľku môže odomknúť a zamknúť vozidlo, respektíve aktivovať zvukové výstražné znamenie a výstražné svetlá pre jednoduchšie nájdenie vozidla na preplnenom parkovisku.
Používateľov profilový obrázok
Ivan Ryban
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Člen SEAT Fórum lvl. 2
Príspevky: 162
Dátum registrácie: 28 Nov 2013, 23:29
Auto: Altea FreeTrack ('07-)
Pohlavie: Muž
Okres: DT - Detva

Re: digital cluster

Príspevok od používateľa Ivan Ryban »

Pardon za OT, sťahoval niekto tie mapy zo SEAT stránky? Ja som to stiahol a skopíroval na naformátovanú kartu, presne podľa návodu a navi sa tvári, že tam žiadne mapy nie sú. Nemali by ste nejaké rady? Pozeral som originál mapovú kartu a tam to vyzerá tak isto. Priečinok mapy a v ňom všetko ako aj v stiahnutej verzii.

Diky
Napísať odpoveď

Návrat na "Leon 5F"