Zraz 2023 stredné Slovensko
- 1soda
- Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
- Dátum registrácie: Nedeľa, 19. Apríla 2009, 18:26
- Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
- Pohlavie: Muž
- Okres: BA - Bratislava
Re: Zraz 2023 stredné Slovensko
V 32 CELZIA som 2x odpalil cupry .... jednu tdi,kde som pri 225kmh odjebal piest ....druha cupra umrelo turbo ....odvtedy v 30+ celzia jazdim na 50% plynu
Seat Leon 5F cupra R 310
- samo1600
- Registrovaný člen SEAT Fórum
- Dátum registrácie: Streda, 13. Februára 2019, 00:31
- Auto: Leon 1M ('99-'05)
včera tam boli závody do "vrchu" a našli sa tam aj nejaké nadupané seaty 1m <3 1.5. je tam Powerfest tak som zvedavý koho tam uvidím 

- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
- Dátum registrácie: Štvrtok, 28. Novembra 2013, 23:29
- Auto: Altea FreeTrack ('07-)
- Okres: DT - Detva
dobre robíš, presne preto ma to láka tam zbehnúť teraz, keď bude tak do 15 stupňov, bo pri tých 35 čo som tam bol minulý rok mi veru pri dlhšom nakladaní aj teplota (vody) trošku začala stúpať.... žiaľ, senzor teploty oleja tam nemám.. olej tam je na tvoju radu MOTUL 300V 5W-40 (predvčerom som menil

- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
- samo1600
- Registrovaný člen SEAT Fórum
- Dátum registrácie: Streda, 13. Februára 2019, 00:31
- Auto: Leon 1M ('99-'05)
nepôjdem jazdiť, pôjdem sa tam len pozrieť, mám 1m ARL čo najviac v sériovom stave

- 1soda
A ty to mas v chipe Ivan ? stale pises o freetracku ?
Seat Leon 5F cupra R 310
- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
Jasné, momentálne závodne jazdím hlavne na ňom, to s Tarracom na okruh by som asi po dvoch kolach musel menit predne pneu
a Tarraco je ešte v záruke, tam ešte chip nie je.. a môj slávny Focus je už iba na občasné prevetranie 
čím najlepšie a najrýchlejšie znížim teplotu? akože pustiť v aute horúci vzduch je najmenej, ale to nerieši problém dlhodobo.. tam asi naozaj bude treba nový radiator.. zrejme väčší?

čím najlepšie a najrýchlejšie znížim teplotu? akože pustiť v aute horúci vzduch je najmenej, ale to nerieši problém dlhodobo.. tam asi naozaj bude treba nový radiator.. zrejme väčší?
- 1soda
sportovy chladic,vacsi ....sportovy cooler ,vacsi ....lepsi soft,s doladenim zmesi na nizsiu teplotu pri namahe ,otvorit KAT ci katy na sportovejsiu verziu s vacsim priemerom
Seat Leon 5F cupra R 310
- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
pekne postupne, začal by som logicky väčším IC, ten by splnil rovno viac vecí naraz.. na forde som tiež vymenil po čipe IC a to sa začali diať veci 
tak som pozeral a zisťoval a sú rôzne možnosti od sériového S3 IC (200 EUR), cez DARK Side Uprated S3 (400 EUR) až po Wagner Competition IC (1000 EUR
).. celkom sa mi zapáčil ten DarkSide, lenže.. moja séria má hrúbku 32mm a tento má 50 mm. keď sa pozriem na uloženie chladičov vpredu, tak mi to vyzerá tak, že hrubší IC sa tam ani nezmestí, bo spredu je na ňom nacapený A/C radiator a zo zadu radiátor chladiča.. IBA AK (!!) by bol klímový chladič zavesený na IC a nie na nejakom rámiku, ktorý je pevný na aute. V DarkSide mi túto moju špekuláciu potvrdili.. viete mi niekto naisto povedať, že klímový radiátor je zavesený na IC a nie na nejakom rámiku? bo ak je to tak, že by to bola relatívne bezbolestná výmena kus za kus (maximálne redukcie na otvory), tak to by bola radosť do toho ísť.. ak by som mal naopak kadečo tam vyrezávať a dorábať úchyty, to by som radšej romýšľal nad twincoolerom, ak by som ho zohnal za dobrú cenu.... iba ho bez veľkých zásahov nahodiť dopredu....
diky
športový kat asi bude druhý krok, dozvedel som sa, že na EK by s tým nemal byť problém, takže v druhom kole príde ja naňho..

tak som pozeral a zisťoval a sú rôzne možnosti od sériového S3 IC (200 EUR), cez DARK Side Uprated S3 (400 EUR) až po Wagner Competition IC (1000 EUR

diky
športový kat asi bude druhý krok, dozvedel som sa, že na EK by s tým nemal byť problém, takže v druhom kole príde ja naňho..
- 1soda
je to kus za kus vacsinou ,aj ked je hrubsi ....ved pointa toho chladica je ,ze je hrubsi 
ja idem asi tiez davat vacsi cooler ....uvidime ,nasiel som si taku specialitku . MVT sa to vola

ja idem asi tiez davat vacsi cooler ....uvidime ,nasiel som si taku specialitku . MVT sa to vola
Seat Leon 5F cupra R 310
- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
a od akého výrobcu? su tm nejaké rozdiely? videl som, že to robí najaká Direnza a Japspeed. či aj niekto zvučnejší?
ja som bol normálne rozhorčený (rozumej nasratý) nad ľudskou blbosťou včera večer, ako som si prečítal tvoj príspevok.. také peniaze za tie IC pýtajú (Wagner, APR, kľudne aj 1200 EUR), to som si myslel, že hentaká "technológia" je samozrejmosťou v KAŽDOM IC! šak načo je potom vysoký 40 cm, keď spodných 20% coolera chaldií 90% prietoku vzduchu? to môže byť s podobným účinkom vysoký aj 20 cm!! ale keďže sa tým chvália ako vynálezom kolesa tak tipujem, že tí tupci to fakt doteraz tak robili a až teraz začnú mať zmysel veľké IC, keď že začnú CELÉ chladiť.... ďalší úder, ktorý mi jasne dokazuje, že ľudia na mesiaci nidky neboli..
ja som bol normálne rozhorčený (rozumej nasratý) nad ľudskou blbosťou včera večer, ako som si prečítal tvoj príspevok.. také peniaze za tie IC pýtajú (Wagner, APR, kľudne aj 1200 EUR), to som si myslel, že hentaká "technológia" je samozrejmosťou v KAŽDOM IC! šak načo je potom vysoký 40 cm, keď spodných 20% coolera chaldií 90% prietoku vzduchu? to môže byť s podobným účinkom vysoký aj 20 cm!! ale keďže sa tým chvália ako vynálezom kolesa tak tipujem, že tí tupci to fakt doteraz tak robili a až teraz začnú mať zmysel veľké IC, keď že začnú CELÉ chladiť.... ďalší úder, ktorý mi jasne dokazuje, že ľudia na mesiaci nidky neboli..
- 1soda
suhlasim ..... tiez som kukal jak puk a bral som to ako samozrejmost ,snad sa mi podari kupit ten cooler a nahodit ....potom doladim zvysok este ,stacilo by mi 380ps lightovych .....
Seat Leon 5F cupra R 310
- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
a teda robí to iba tá Direnza co uk, alebo aj niekto iný? budeš brať tento?
https://www.direnza.co.uk/product/cooli ... oler-core/
https://www.direnza.co.uk/product/cooli ... oler-core/
- 1soda
jo,takyto budem brat .... je to volba z rozumu,rozumna cena ,rozumne stiahnutie teploty ..... machrovat s nalepkami APR po aute za tie velke eura co stoja tie apr nezmyselnosti ,nemusim .
Seat Leon 5F cupra R 310
- Ivan Ryban
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
práveže nálepka APR stojí pár centov 
ale vážne, ten IC vyzerá dobre, aj hrúbka, čo som pozeral, má 60mm, ostatné stredná trieda (podobne cenovo) okolo 50-55mm a APR a Wagner 76 mm, tle tie stoja naozaj bezmála trojnásobok. a s najnovším výdobytkom 4. priemyselnej revolúcie (MVT) možno bude aj blízko efektívnosťou k tým drahším.. písal som im o váhu, som zvedavý, čo napíšu. ak bude mať okolo 15 kg, ako tie lepšie, tak je to jasná voľba.

ale vážne, ten IC vyzerá dobre, aj hrúbka, čo som pozeral, má 60mm, ostatné stredná trieda (podobne cenovo) okolo 50-55mm a APR a Wagner 76 mm, tle tie stoja naozaj bezmála trojnásobok. a s najnovším výdobytkom 4. priemyselnej revolúcie (MVT) možno bude aj blízko efektívnosťou k tým drahším.. písal som im o váhu, som zvedavý, čo napíšu. ak bude mať okolo 15 kg, ako tie lepšie, tak je to jasná voľba.