Blikajuce zhavenie a nizsi vykon motora
- Tomas239
- Registrovaný člen SEAT Fórum
- Dátum registrácie: Pondelok, 14. Augusta 2017, 15:07
- Auto: Leon 1P ('05-13)
- Pohlavie: Muž
- Okres: KE - Košice
Blikajuce zhavenie a nizsi vykon motora
Caute, snad som sa trafil do spravnej sekcie....mam Leon 1.6 TDi, 2011, 77kw....asi pred dvoma tydznami som isiel do chorvatska a asi po 150km mi zacala na dialnici blikat kontrolka zhavenia, klesol mi vykon motora tak, ze sa nedalo na nom normalne jazdit ( predpoklad ze sa dal do nudzoveho rezimu). Podarilo sa mi vratit do Kosic a napojili mi auto na citacku a zistili poruchu EGR ventilu, kedze som mal natankovanu kvalitnejsiu naftu predpokladal som, ze to bolo z toho, lebo sa mohol cistit cely motor. No ked som na dalsi den isiel do servisu, tak uz zhavenie neblikalo a aj kontrolka poruchy motora zhasla, cize technik mi aj po napojeni povedal, ze porucha sa sama odstanila a ja som to ako lajk neriesil, lebo aj on mi povedal, ze nech zatial jazdim a uvidime. Dnes som isiel do Tatier a cesta tam v pohode, cesta naspat po 10 km na dialnici to iste, citam aj fora, vraj to moze byt aj porucha spinacu brzd (kontroloval som ide ako ma), alebo vstrekov alebo vaha vzduchu alebo chybne nainstalovneho softveru v riadiacej jednotke. Ked som bol v lete na servisne prehliadke, tak mi updatovali riadiacu jednotku v original Seat servise. Co si myslite cim by to mohlo byt ? alebo nestretli ste sa s niecim takym ?
Ked jazdim len tak po meste alebo aj mimo, tak auto ide normalne, ked ide na dlhsiu trasu tak vtedy to spravilo.
Diky za odpovede
Ked jazdim len tak po meste alebo aj mimo, tak auto ide normalne, ked ide na dlhsiu trasu tak vtedy to spravilo.
Diky za odpovede
- 1soda
- Člen SEAT Fórum lvl. 5000+
- Dátum registrácie: Nedeľa, 19. Apríla 2009, 18:26
- Auto: Nemam SEAT, som votrelec...
- Okres: BA - Bratislava
Re: Blikajuce zhavenie a nizsi vykon motora
update motora je nezmysel ,daj si spat povodny soft od niekoho.....a hento mas vadne EGR....parkrat ti to hodi nudzak ...ale na co ja viem 5ty krat uz nehodi spat normalny mode. Mas v pecku egr,normalna vec.
Seat Leon 5F cupra R 310
- mapix
- Člen SEAT Fórum lvl. 4
- Dátum registrácie: Pondelok, 2. Mája 2011, 15:53
- Okres: NZ - Nové Zámky
Mam podobny problem.. len mne sa to prejavovalo ( mozno aj 5-6 razy odkedy auto mam ) hned kratko po starte, ked bol motor este studeny (ak sa zohrial tak uz chyba nenabehla vobec) Po vypnuti motora a opetovnom nastartovani uz islo auto normalne. Zaujimave je ze to robi iba sporadicky, a zavada sa mozno objavuje a opakuje po stovkach ba tisicke odjazdenych km.. momentalne mam prebehnutych cez dve tisic od poslednej vykazanej poruchy a zatial auto slape ako hodinky bez najmensich problemov. Diagnostika vypisuje resp. vypisovala zavadu spetneho ventilu vyfukovych plynov. Vcera som mal auto napichnute a stale bez zavad. Tak casom uvidime co s tym, ci je to fakt egr alebo daky snimac.. 
Ale tiez fakt ze od poslednej vykazanej chyby, som kratko na to vymenil autobateriu, pretoze original povodna necakane z nicoho nic skoncila, ani externe dobit sa ju nedalo, ako pisem uz dve tisic km a bez problemov..

Ale tiez fakt ze od poslednej vykazanej chyby, som kratko na to vymenil autobateriu, pretoze original povodna necakane z nicoho nic skoncila, ani externe dobit sa ju nedalo, ako pisem uz dve tisic km a bez problemov..
Seat Leon 1P 2011 1.6 tdi+chip 140ps/290nm, čierna metalíza
ex - Seat Leon 1M 2003 1.6 16V 77kw, modrá metalíza, Top Sport - look
- Tomas239
Vcera som bol na diagnostike a mi povedali, ze je to nejaka klapka medzi EGR ventilom a vahou vzduchu, ze neprepustala tak tlak ako mala a niekedy zostavala otvorena ked sa mala zatvorit a zatvorena ked sa mala otvorit. Cize ju precistili, no uvidim co to spravi, mam vraj jazdit s autom normalne a ze sa uvidi. Po precisteni klapky sa uz chyba nevyskytovala ani na volnobehu ani pri jazde. Tak uvidi dokedy to pojde.
- lookisvk
- Člen SEAT Fórum lvl. 2
- Dátum registrácie: Nedeľa, 11. Októbra 2015, 15:23
- Okres: TN - Trenčín
Skor preskakujuce plastove zuby na egr klapke..
- 1soda
Tiez to vidim ako docasny mode opravy
Seat Leon 5F cupra R 310
- Tomas239
Vcera som isiel po dialnici asi 200km som spravil, normalne 130km/h a auto islo bez problemov. Dnes som isiel asi 20km mimo mesta a zacalo blikat zas zhavenie, zastal som vypol som motor, nastartoval a prestalo. Po par sekundach zas zacalo, vzdy sa mi to stane tak ked pridavam a mam tam viac ako 2300-2500 otacok. Vidim to na dalsiu navstevu servisu alebo rovno na autobazar pojde.
- 1soda
Super...cize miesto toho aby si dal nove egr ,ides niekoho na inzerat ojebat ?
Seat Leon 5F cupra R 310
- Tomas239
Niee, vsak po oprave som myslel, aj kebyze ma nove EGR, tak ked bude ja jazdit kratke trasy, zase sa to prejavy casom...cize ho predam normalne....nie som typ cloveka co ojebava ludi
- 1soda
Po oprave sa nepokazi uz....vydrzi dalsich cca 100-150tkm
Seat Leon 5F cupra R 310
- mapix
- Člen SEAT Fórum lvl. 4
Ja by som bol rad ak by to aj tak bolo, ze sa vymeni a pojde to zase ako ma, ze je fakt KO.. len taka otazka, ak mi vie niekto poradit: aky egr ventil tam treba dat? Taky isty, alebo mozem dat iny, lebo na trhu je ich kopec s roznymi koncovymi pismenami.. a treba aj napalovat nejaky novy soft po vymene za novy egr.. vdaka 

- 1soda
len vymenis,das origo podla vin a mas pokoj
Seat Leon 5F cupra R 310
- mapix
- Člen SEAT Fórum lvl. 4

-
- Dátum registrácie: Streda, 15. Februára 2023, 01:58
- Auto: Srdcom SEAT, ale...
- Okres: PP - Poprad
Zdravim mam seat leon 1.9 66kw a mam podobní problém neustále mi blikaju žhaviče jedného dňa mi auto zdochol a už som ho nenaštartoval lenže diagnostika mi neukazuje žiadnu chibu kolo žhavičou
A auto naprek tomu že blikali žhaviče auto štartovalo bez problemou aj keď boli mrazi
Nevedeli by ste mi poradiť čo z tym?
A auto naprek tomu že blikali žhaviče auto štartovalo bez problemou aj keď boli mrazi
Nevedeli by ste mi poradiť čo z tym?
- 1soda
zhavenie ked blika to neznamena,ze su zle zhavice ....skontroluj brzdovy spinac pod pedalom alebo brzdove svetla
Seat Leon 5F cupra R 310