Zdravím... máme doma Alhambru r.v. 2000 a naklápanie zrkadiel fungovalo tak na 70%. Naklápanie do všetkých smerov fungovalo na šoférovej strane no ked som naklápanie prepol na spolujazdcovu stranu, naklápalo sa zrkadlo iba do dvoch smerov... a to iba hore a smerom k auto(doľava)... naklápanie hore fungovalo na ked som stlačil na joesticku naklapanie doprava a dole. Do lavej strany fungovalo stlačením joesticku do lava... šoférove zrkadlo fungovalo bezchybne...
Pokúsil som sa zavadu vyriešiť.... no nepodarilo sa mi to... rozstrihol som dva kábly a to kábel s číslom 3 a číslom 8 na zásuvke. Ked som ich odstrihol, vznikli mi štyri konce... kábel č.3 ktorý išiel zo zásuvky som spojil s káblom č.8 ktory pokračoval do dverí a následne niekde do karoserie predpokladám a kábel č.8 ktorý išiel zo zásuvky som spojil s káblom č.3 ktorý pokračoval tiež asi do karosérie..... po zapájkovaní nešlo ani jedno spätné zrkadlo naklopiť... tak som to rozpojil, a pospájal tak, ako to bolo .. no stále nefunguje naklápanie... kontorloval som aj poistku v poistkovej skrinke. Je to poistka č. 2 aspoň tak som to vyčítal z poistkovej kartičky... no tá nebola vyhoretá... v čom môže byť chyba? Mohol som niečo odpáliť? Ak áno, tak čo? Lebo pri tom spájani a nasledom skúšani som nepočul žiadne cvaknutie ani nič podobné.. ani nič čo by naznačovalo nejake odpalenie alebo niečo podobné.
Alhambra 2000 - porucha naklápania spätných zrkadiel
Re: Alhambra 2000 - porucha naklápania spätných zrkadiel
Nechcem byt sprosty , ale ty to radsej nehaj tak. Takymto laborovanim sor nieco do.... ako opravis. Ked je zavada na elektroinstalaci treba ziztit kde, az potom zistovat ako odstranit.
- iwinko1
- SEAT Maniac
- Dátum registrácie: 24 Dec 2008, 14:03
- Auto: Alhambra ('00-)
- Pohlavie: Muž
- Okres: PD - Prievidza
- Kontaktovať užívateľa:
daj si to osetrit a mas ppokoj a po starostiach
-
- SEAT Adolescent
- Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 19:15
- Auto: Alhambra ('00-)
- Pohlavie: Muž
- Okres: TT - Trnava
V prvom rade by som sa pozrel na kable v dvernej prechodke - lubia sa lamat. V zrkadle su 2 motorceky a idu k nim 3 kable. Jeden je spolocny pre oba motorceky a dva su separe pre jeden a druhy motorcek. Jeden nastavuje zrkadlo horizontalne druhy vertikalne. Zmena smeru je zabezpecena reverzaciu prepolovanim.
K zrkadlu spolujazdca idu tieto kable od joystickoveho ovladaca cez prechodku v A stlpiku dveri sofera (VELKY 36 pinovy konektor) , dalej pokracuju cez celu pristrojovu dosku do prechodky v A stlpiku dveri spolujazdca (zas cez VELKY 36 pinovy konektor) a cez zvazok kablov vo dverach sa dostavaju na 12 pinovy konektor zrkadla.
Problemove su casto prave tie prechodky lebo tam sa koly otvaraniu a zatvaraniu dveri tie kable ohybaju a obcas sa zlomia.
V 36 pinovom konektore ide prave o piny c. 19, 20 a 21. (plati pre dvere sofera aj spolujazdca)
na pine 19 je modro/cierny kabel, na pine 20 cierno/cerveny kabel, na pine 21 hnedo/zlty kabel (tento je spolocny pre oba motorceky).
Aby si zistil kde je problem je dobre zacat na pol ceste a potom zistis ktorym smerom ist. A ta polcesta je 36 pinovy konektor dveri na strane spolujazdca. Nepamatam si presne ktory kabel ma na starosti vertikalny a horizontalny smer (pin 19 a 20 len neviem presne ktory co) tak to nazvem smer 1 a smer 2.
Odpoj konektor dveri spolujazdca a na tu stranu kolnektora ktora je v A stlpiku priloz merak najskor na pin 19 a 21. Nasledne nech ti niekto skusi zahybat joystickom. Najskor hore a dole potom do lava a do prava. V jednom zo smerov (smer 1 alebo 2) sa ti musi na tychto svorkach objavit napatie a navyse musi menit svoju polaritu. Ak sa ti tam napatie neobjavy tak sa musis presunut k dveram sofera a skontorlovat kabelaz v nich. Ak sa napatie objavy a reverzuje polaritu tak potom v tom smere je po dvere spolujazdca vsetko OK a treba hladat chybu v dverach spolujazdca alebo v samotnom zrkadle.
Presne tento isty postup merania musis vykonat aj medzi svorkami 20 a 21.
K zrkadlu spolujazdca idu tieto kable od joystickoveho ovladaca cez prechodku v A stlpiku dveri sofera (VELKY 36 pinovy konektor) , dalej pokracuju cez celu pristrojovu dosku do prechodky v A stlpiku dveri spolujazdca (zas cez VELKY 36 pinovy konektor) a cez zvazok kablov vo dverach sa dostavaju na 12 pinovy konektor zrkadla.
Problemove su casto prave tie prechodky lebo tam sa koly otvaraniu a zatvaraniu dveri tie kable ohybaju a obcas sa zlomia.
V 36 pinovom konektore ide prave o piny c. 19, 20 a 21. (plati pre dvere sofera aj spolujazdca)
na pine 19 je modro/cierny kabel, na pine 20 cierno/cerveny kabel, na pine 21 hnedo/zlty kabel (tento je spolocny pre oba motorceky).
Aby si zistil kde je problem je dobre zacat na pol ceste a potom zistis ktorym smerom ist. A ta polcesta je 36 pinovy konektor dveri na strane spolujazdca. Nepamatam si presne ktory kabel ma na starosti vertikalny a horizontalny smer (pin 19 a 20 len neviem presne ktory co) tak to nazvem smer 1 a smer 2.
Odpoj konektor dveri spolujazdca a na tu stranu kolnektora ktora je v A stlpiku priloz merak najskor na pin 19 a 21. Nasledne nech ti niekto skusi zahybat joystickom. Najskor hore a dole potom do lava a do prava. V jednom zo smerov (smer 1 alebo 2) sa ti musi na tychto svorkach objavit napatie a navyse musi menit svoju polaritu. Ak sa ti tam napatie neobjavy tak sa musis presunut k dveram sofera a skontorlovat kabelaz v nich. Ak sa napatie objavy a reverzuje polaritu tak potom v tom smere je po dvere spolujazdca vsetko OK a treba hladat chybu v dverach spolujazdca alebo v samotnom zrkadle.
Presne tento isty postup merania musis vykonat aj medzi svorkami 20 a 21.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných